2011. augusztus 27., szombat

Tóth Gabi a Hölgyvilágban!


Lehetőséget kaptam arra, hogy címlapsztorit írjak Tóth Gabiról, és fotókat is készítsünk a Hölgyvilág magazinnak. Gabival már volt egy interjúm még fél évvel ezelőtt, így ismertük már egymást. Akkor a Kiskegyednek készítettem vele interjút, most kicsit mélyebb beszélgetésre is sor kerülhetett. Gabit énektudásán kívül a stílusáról ismerik. Vagány, merész, és nőies. Ez volt a cikk alaptémája. Miért a sok stílusváltás? Aztán kitértünk a gyerekkorra, a szerelemre, és végül szép, kerek sztorit kaptam arról, ki is lett mára a megasztáros lányból. Egy érett nő. A fotózás alapkoncepciója is ez lett, megmutatni Gabi nőies, letisztult stílusát.

Az interjú után elkezdődtek a munkálatok. Az egyik barátom megkért, segítsek neki ruhákat választani egy portfólió fotózáshoz. A fotózásra is elmentem, egy enteriőr üzletbe, a KARE-ba. Ahogy beléptem a helyiségbe, azonnal megfogalmazódott bennem az ötlet, mi lenne, ha Gabit is itt fotózánk? Körülnéztem, gyönyörű színek, különleges berendezések. A vezető örült a lehetőségnek, és belement a fotózásba. Helyszín kipipálva.

A ruhák szintén a véletlen művei voltak. A Divatkreátor című műsorban modellt állt az egyik ismerősöm egy versenyzőnek, aki később elnyerte az első helyezést. Hol máshol beszéltünk volna először, mint a Facebook-on, a közös ismerősünk egyik post-ja alatt. Foglalkozási ártalom, tudom én, de interjút kértem tőle a Kiskegyed számára, érdekelt a munkássága, és nem utolsó sorban gyönyörű ruhákat tervezett. Az interjú elkészült, és vele együtt a következő kérdésem is, miszerint hozna e pár ruhát Gabinak? Elvállalta a feladatot, és küldött több variációt, amiből Gabi választhatott. Estélyi ruha, koktélruha, nadrágkosztüm, minden volt.

A két fotós közül Filep Krisztit már nem kell bemutatnom. Csak egy kis időutazásra van szükség, a megjelenések miatt ugyanis bár Gabi volt az első közös munkánk, a fotókat csak most tehettük közzé. Filep Kriszti mellett Bíró Ádám volt a másik fotós, mindketten a Krea-ba jártak, és szintén közös ismerős által ismertem meg mindkettőjüket. Aggódnom kellett volna, mert se a tervezővel, se a két fotóssal nem ismertük még egymást olyan jól, sőt, a tervező sem találkozott még a két fotóssal. A sminkesről, Katáról már nem is beszélve. De abszolút nem stresszeltem ezen, megjegyzem, ez tőlem elég furcsa dolog. Mindig mindent túlstresszelek. De úgy tünt, mindenki nagyon érti a maga feladatát, se kisebb, se nagyobb probléma nem vetődött fel a két hét alatt.



A stáb hamar megtalálta a közös hangot egymással. A helyszín szerencsére tényleg beváltotta a hozzá fűzött reményeimet. A ruhák tökéletesek voltak Gabira, a tervező, Gergő fel volt készülve arra az esetre is, ha nagy vagy kicsi lenne valamelyik darab. Megoszlottak a vélemények köztem, és a stábtagok között, melyik ruha is volt a legszebb. Én a fekete nadrágkosztümre szavaztam, egyrészt, mert Gabihoz az passzolt a leginkább, másrészt, mert én is szívesen viseltem volna. A többiek egy nagyestélyit választottak kedvencnek, egy sötétkék, hosszú, felsliccelt ruhát. Mint utóbb kiderült, a Hölgyvilágnak is a kék ruha tetszett, mert az került belülre A/4-es képnek.



Gabi fotózása azért volt fontos számomra, mert először volt lehetőségem arra, hogy képekkel is alátámasszam úgymond az interjút. Lehetett volna egy tipikus szöveg, tipikus kérdésekkel, és válaszokkal. Stílusváltozásokon mindenki keresztül megy, szerelmes mindenki lesz minimum egyszer az életben. Ha valaki azt meséli, hogy a szerelem rendszerezte a gondolatait, hogy magabiztos lett tőle, és már tudja mit akar az élettől, akkor azt a kisugárzásában is látni kell. A fotók ebben az esetben lehettek volna szépek, a ruhák is testhez simulóak, ha Gabi tekintete nem támasztotta volna alá az interjúban szereplő vallomását. Ha ránézek a képekre, visszaköszön a szöveg. Így lett teljes egész az a három oldal a Hölgyvilágban. Úgy érzem ezzel a cikkel megmutattunk egy nőt, aki  rövid, platinaszőke hajat viselt, megszerette az egyszerűséget - a szó jó értelmében -, és ki merte azt mondani, ha megkéri a kezét a párja, igent mondana. Ez Tóth Gabi 2011. nyarán. Gondolatokban, és képekben.

Íme a cikk:


és a többi fotók:

Stáblista:

Fotó: Filep Krisztina, Bíró Ádám
Modell: Tóth Gabi
Ruha: Szabó Gergely
Smink: Szelepcsényi Kata
Haj: Zsidró Szalon
Helyszín: KARE enteriőr üzlet
Styling: Czank Lívia